ENEL intră pe piața regenerabilelor din Rusia

ENEL intră pe piața regenerabilelor din Rusia

Mesajde mr marinel » Vin Iun 16, 2017 9:11 pm

ENEL intră pe piața regenerabilelor din Rusia
VINERI, 16 IUNIE 2017 ELECTRICITY, REGENERABILE, EOLIAN
enel-rusia.jpg
enel-rusia.jpg (18.4 KiB) Vizualizat de 3838 ori

Enel a câștigat două proiecte eoliene cu o capacitate totală de 291 MW, în cadrul licitației guvernamentale din Rusia, în 2017, dedicate construcției a 1.9 GW de capacitate eoliană în țară. Cele două proiecte vor fi dezvoltate și construite de Enel Green Power, divizia globală de energie regenerabilă din cadrul Enel.

„Suntem foarte mulțumiți de acest rezultat, întrucât ne dorim să contribuim activ la tranziția Rusiei către un viitor mai verde. Potențialul regenerabil al țării este impresionant și încă neexploatat la capacitate maximă. Privim acest rezultat al licitației ca un punct de pornire pentru o industrie eoliană sustenabilă în Rusia, cu beneficii deopotrivă pentru mediul înconjurător, cât și pentru dezvoltarea completă a lanțului valoric al energiei regenerabile în țară. Putem valorifica acest potential imens prin expertiza noastră unică, globală, în energie regenerabilă și prin cei 10 ani de experiență operațională pe piața rusească”, a spus Antonio Cammisecra, directorul Enel Green Power.

Investiția totală în cele două ferme eoliene se ridică la aproximativ 405 milioane euro. Cele două centrale vor vinde energia produsă către piața rusească angro și vor fi susținute prin plăți de capacitate efectuate de guvernul rusesc.

Parcul eolian Azov, care urmează să intre în funcțiune în 2020, se află în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, și va avea o capacitate instalată de 90 MW şi va generaîn jur de 300 GWh pe an, prevenind astfel emiterea a aproximativ 99.200 tone de CO2 în atmosferă.

Parcul eolian Murmansk, situat în regiunea de nord-vest a Rusiei, purtând aceeași denumire, va intra în funcțiune până în 2021 și va avea o capacitate instalată de 201 MW, generând aproximativ 730 GWh pe an și prevenind emiterea a aproximativ 241,400 tone de CO2 în atmosferă.

Licitația a fost lansată de guvernul rus pentru a-și atinge obiectivele ca 4,5% din energia generată să fie produsă din surse regenerabile și de ajunge la o capacitate regenerabilă instalată de 5,5 GW până în 2024.

Enel Rusia este o companie specializată în producţia de energie electrică controlată de Enel, care operează patru centrale termice din Federația Rusă cu o capacitate totală instalată de aproximativ 9,5 GW.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 38 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare, cum ar fi sistemele de stocare în energia regenerabilă.

http://www.energynomics.ro/ro/enel-intr ... din-rusia/
mr marinel
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 319
Membru din: Dum Aug 23, 2009 11:00 am
Localitate: Bucuresti Romania

Înapoi la Discutii tehnice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Toate drepturile rezervate ASOCIATIA ROMANA A ELECTRICIENILOR. Copyrights 2017