Concurs Pescuit Sportiv AREL&SCHNEIDER ELECTRIC 31mai 1iunie

Stiri, evenimente, actiuni organizate de AREL

Concurs Pescuit Sportiv AREL&SCHNEIDER ELECTRIC 31mai 1iunie

Mesajde mr marinel » Joi Mai 16, 2019 8:15 am

Concurs Pescuit Sportiv AREL&SCHNEIDER ELECTRIC
Foto pescar.jpg
Foto pescar.jpg (43.77 KiB) Vizualizat de 2614 ori

CUPA AREL Editia a-IIa SCHNEIDER ELECTRIC

Organizator: Asociatia Romana a Electricienilor - AREL si Simtea Marinel cu sprijinul administratiei Greaca - Cercani .
Sponsor SC SCHNEIDER ELECTRIC
Perioada de desfasurare: 31 mai – 1 iunie.
Concursul se tine pe bazinul Greaca - Cercani, in sistem "C&R " CRAP AMUR se retine caras
Locuri disponibile: 15 (concursul se va tine cu maxim 30 pescari)
Echipa de 2 pescari.
Participa concurenti membrii AREL, concurenti electricieni, concurenti societatea SCHNEIDER ELECTRIC.
Taxa de participare: fara taxa de perticipare

Clasament :Cantitate & CMMC (cea mai mare captura).
Concursul incepe sambata 31 mai la ora 12 si se termina duminica 1 iunie la ora 12 ( daca duminica la ora 12, o echipa este in drill, se mai acorda 15 minute pentru scoaterea pestelui.)

Acreditarea(prezenta pe balta) la Cercani se face sambata, 31 mai la ora 9.00.
Ora 9.30 tragerea la sorti a standurilor. Daca o echipa nu este prezenta pana la ora precizata, plus un timp de asteptare rezonabil (sfertul academic), in locul ei va extrage unul din arbitri.
Intre orele 11.00- 12.00 - camparea si asezarea lansetelor pe suporti, pregatirea momelilor fara a se pescui si nadi, sonda etc.
Ora 12 se da startul.
PREMII: Pentru locul 1-2-3 si cea maia mare catura se acorda CUPE si DIPLOME ( toti concurentii vor primi diplome de participare ) astfel :
Premiul I - cupa
Premiul II - cupa
Premiul III - cupa
Captura - cupa
Se puncteaza CRAP, AMUR ( cteno ) si caras orice greutate.

REGULAMENT AREL PENTRU DESFASURAREA SI ARBITRAREA CONCURSURILOR DE CRAP
I. CONSIDERATII GENERALE.
1. Echipele pot fi formate din 1 maxim 2 concurenti.
2. Prin stand de concurs, se intelege locul destinat unei echipe pentru campare si pescuit in concurs cca 25m.
3. Organizatorul, are obligatia sa materializeze centrul standului si sa-l numeroteze. Daca este posibil, va trasa si limitele acestuia.
4. Echipamentul de pescuit aflat in actiune trebuie montat si pastrat in totalitate in interiorul standurilor. Pentru restul de echipament se pot folosi umbrarele adiacente.
5. Eventualele litigii, privind delimitarea standurilor sau a distantei intre acestea, se solutioneaza de catre arbitri.
6. Repartizarea standurilor pe echipe, se face prin tragere la sorti. Tragerea la sorti se executa, cu toate echipele prezente la sedinta tehnica.

II. REGULI DE CONCURS
1. Pe timpul zilei, este permisa circulatia pe balta doar a masinilor arbitrilor, organizatorilor, proprietarului, cu viteza redusa astfel incat sa nu deranjeze concurentii aflati in competitie. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu este permis accesul cu masina, aceasta se lasa la intrare iar accesul lor este permis doar intre orele 08-19:00.
2. Concurentii au voie sa paraseasca standul, dar nu au voie sa intre in standuri vecine decat cu acordul concurentilor din standul respectiv.
3. Concurentilor le este permisa intrarea in alte standuri doar insotiti de arbitru pentru nevoi specifice (cantariri, martori solicitati la un anumit eveniment etc) si in cazul de la punctul anteriror.
4. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
5. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, de concurenti si de arbitri.
6. Concurentii au obligatia sa respecte prezentul regulament si sa respecte deciziile arbitrului.
7. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a sacilor mari obligatorii si a spraiului dezinfectant .
8. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
9. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.

II.A NADIREA
1. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
2. Se poate folosi nada vie. Este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor.
3. Mixurile preparate si lansate, folosind produsele mai sus mentionate, trebuie sa aiba dimensiuni cu diametrul de maxim 60 mm.
4. Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire, catapulta, racheta de nadire, lopata si accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Interzis orice sistem cu propulsie pe baza de aer comprimat.
5. Este interzisa nadirea grea (cu racheta de nadire, catapulta, lopata sau cupa de nadire) de la ora 18:00 pana la ora 09:00. Nadirea cu prastia este permisa si noaptea, dar diametrul bulgarului nu trebuie sa depaseasca 30 mm.
6. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
7. Se admite nadirea cu seminte doar daca sunt cel putin fierte.

II.B PESCUIT
1. Se pescuieste cu 2 lansete persoana sau 4 lansete echipa. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.
2. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura maxim 2. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea crapilor in caz de ruptura.
3. Se pescuieste doar in fata standului. Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare de la jumatatea distantei dintre standuri. Daca sunt sesizari, privind invadarea spatiului de catre o alta echipa, decizia apartine arbitrului.
4. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului.
5. Concurentii sunt obligati sa fie dotati si sa foloseasca saci de crap suficienti, juvelnic textil cu ochiuri mic saltea de primire, mincioc cu deschidere mare si plasa fina, spray dezinfectant.
6. Concurentii pot intra in apa pana la nivelul genunchilor numai in timpul drillului (cu minciocul si cu lanseta ) si la legarea sacilor. In caz de canicula se permite intrarea in apa pina la nivelul soldului ptr. a lega pestii la apa mai adanca.
7. Se permite legarea sacilor cu capturi si in afara standului, daca acest lucru nu deranjaza vecinul de stand.
8. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m
9. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire. Eliberarea se face de catre concurenti, in prezenta arbitrului si a vecinului de stand desemnat ca martor (martorul nu este obligatoriu).
10. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.
11. Nu este permis sa se faca focul pe timp de noapte, sau in locuri care nu sunt amenajate in acest scop pe timpul zilei.
12. In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa.

II.C CANTARIREA
1. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur), caras.
2. Se cantareste orice peste din speciile punctabile. Pestii foarte mici se pot cantari impreuna (crap si cteno).
3. Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, cu exceptia obtinerii acordului propietarului sau organizatorului.
4. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile. Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor. Acestia le colecteaza si le pun la dispozitia organizatorului. Organizatorul are dreptul sa ceara concurentilor dovediti vinovati de moartea pestilor , plata capturilor moarte la un pret de 20 Ron\KG.
5. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina acestora, captura nu se puncteaza si se imputa la pretul specificat la punctul anterior.
6. Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.
7. La fiecare cantarire poate participa si un vecin de stand in calitate de martor. Complectarea fisei de arbitraj se face de catre arbitru. Arbitrul va consemna citet, numele si numarul standului si toate datele privind capturile din standul unde se face cantarirea.
8. Pe foile de arbitraj, confirmarea cantaririlor si a datelor trecute de catre arbitri, se face prin semnatura.
9. Cantaririle se fac la cerere (captura semnificativa, numar mare de pesti, canicula) sau dupa programul de cantariri stabilit de organizator. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.
10. Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitrii si optional de un vecin de stand in calitate de observator (daca doreste).
11. Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune. In fiecare sac se poate pastra doar un singur crap. Exceptii sunt pestii mici (1-2 kg) care se pot tine mai multi dar in saci de dimensiuni foarte mari.
12. Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
13. Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile.
14. Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre o comisie formata din: un reprezentatnt al organizatorilor, un concurent vecin de stand cu echipa care a semnalat problema si seful echipei de arbitri. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei.

III. SANCTIUNI
1. Se sanctioneaza cu ATENTIONARE VERBALA , nerespectarea urmatoarelor puncte din prezentul regulament: cap.I pct.5, 7, 8, cap.II pct.1, 7,B6, B7, B10, B12, B13, C3, C11.
2. Se sanctioneaza cu AVERTISMENT consemnat in fisa de arbitraj, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: cap.II pct. 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, A1, A3, A5, A6, A7, A8, B3, B4, B9, B14, C4, C5.
3. Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: cap.II , A2, A4, A9, B1, B2, B11, C6.
4. Dupa atentionarea verbala, echipele care nu se conformeaza, primesc avertisment la repetarea greselii pentru care au fost atentionate anterior.
5. Echipele care au primit doua avertismente sunt penalizate cu 20 kg si sunt eliminate din concurs la primirea celui de al treilea avertisment.

IV. PUNCTAJ
1. Se puncteaza cantitatea de peste capturata in concurs, ca suma a cantitatilor totale conform fiselor de arbitraj ale unei echipe si se alcatuieste clasamentul pe CANTITATE.
2. Se puncteaza cea mai mare captura din concurs peste 10kg.
3. Nu se cumuleaza CMMC cea mai mare captura cu cantitatea de peste.

VI. ARBITRAJ
1. Arbitrii au obligatia sa respecte regulamentul in litera si spiritul lui, sa fie corecti, obiectivi si discreti.
2. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul si sa noteze sanctiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemneaza sanctiunea, nu este conditionata de efectuarea unei cantariri.
3. Foile de arbitraj se intocmesc in dublu exemplar. Originalul ramane la arbitru si este folosit pentru intocmirea clasamentului, copia ramane la concurent pentru a-i servi acetuia la verificari si eventuale contestatii.
4. Arbitrilor nu li se permite deranjarea nejustificata a concurentilor.
5. Startul si finalul concursului se anunta prin semnal auditiv.
6. In sprijinul deciziilor lor, functie de gravitatea sanctiunii, arbitrii pot apela la martori din echipele invecinate.
7. Arbitrii au obligatia sa raspunda in orice moment solicitarilor motivate ale concurentilor.
8. Arbitrii, indiferent de situatie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect si intelegere fata de concurenti.
VII. DISPOZITII FINALE
1. Programul desfasurarii concursului, regulamentul de concurs si de arbitraj, se anunta din timp echipelor participante de catre organizatorul concursului.
2. Organizatorul are obligatia sa informeze exact concurentii despre dimensiunea si distanta intre standuri, caile de acces permise catre utilitati si orice alte date a caror necununoastere pot duce la incalcarea prezentului regulament.
3. Participarea la concurs, implica acceptarea fara rezerve din partea concurentilor, a prevederilor din prezentul regulament si obligatia de a i se conforma.
4. In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste sau ce mai mare captura, daca au trecut mai mult de 24 ore.
5. Daca nu au trecut 24 ore, concursul se poate intrerupe si reprograma, dar la reluare concurentii isi pastreaza locurile initiale. Concursul reprogramat reincepe din minutul 1, netinandu-se cont de pestii care s-au prins in etapa suspendata.
6. In timpul concursului, divergentele sau incalcarile prezentului regulament se solutioneaza de catre arbitri.In afara acestuia se solutioneaza de catre organizator.


CD AREL, SIMTEA Marinel, Gigi Doicu si Dl.George Mihaila va doresc
FIR INTINS!


Festivitatea de premiere duminica la ora 14:00 .
Rezervarea locului la:
AREL Marinel Simtea tel: 0744 544 886
SCHNEIDER-Electric Gigi Doicu Tel: 0744 329 763
mr marinel
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 319
Membru din: Dum Aug 23, 2009 11:00 am
Localitate: Bucuresti Romania

Înapoi la Anunturi AREL

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

Toate drepturile rezervate ASOCIATIA ROMANA A ELECTRICIENILOR. Copyrights 2017