Proiecte si realizari ale AREL

Proiecte si realizari ale AREL

Mesajde mr marinel » Joi Aug 14, 2014 8:38 pm

Imagine

Asociaţia Română a Electricienilor AREL este o organizaţie profesională, care se bazează pe conlucrarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în domeniul electric, având ca misiune dezvoltarea activităţii în domeniul electric pe teritoriul României în condiţii de eficienţă şi rentabilitate, precum şi protejarea şi promovarea intereselor profesionale şi a activităţilor realizate de membrii săi în domeniul electric.
Pentru aceasta am sprijinit activitatea electricienilor membrii ai Asociatiei Romane a Electricienilor prin a ne autoriza in vederea desfasurarii cursurilor de pregatire in vederea autorizarii/reautorizarii acestora, care in conformitate cu prevederile ORD. ANRE nr. 11/2013 - Regulamentului pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia, precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice: Participarea la primul Examen de autorizare (Art. 25), indiferent de gradul şi tipul solicitat, este permisă numai după ce candidatul face dovada că a urmat un curs de pregătire teoretică în domeniul instalaţiilor electrice. Electricienii Autorizaţi (Art. 37) au obligaţia de a urma, cel puţin o dată la 5 ani, un curs de pregătire teoretică organizat de un furnizor de formare profesională sau instituţie de învăţământ superior. http://www.arel.ro/cursuri-calificare-s ... izare-anre
Pentru Electricienii membrii ai Asociatiei Romane a Electricienilor AREL, aceste cursuri sunt gratuite. La cerere pentru alti electricieni avem cel mai mic pret de pe piata.

Am indentificat oportunitati de afaceri pentru membri nostri electricieni astfel am organizat cursuri de specializare ca ,,Electrician Instalator Sisteme Fotovoltaice” acest curs este structurat pe 2 module astfel: Modulul 1 Sistemul fotovoltaic autonom si Sistemul fotovoltaic conectat la retea, domeniul rezidential si industrial. Modulul 2 Parcuri Fotovoltaice. La sfârşitul cursului, participanţii au dobândit cunoştinţele necesare înţelegerii funcţionării sistemelor fotovoltaice, dar şi abilitatea de a dimensiona şi realiza astfel de sisteme.


Odata cu alinierea legislatiei din Romania la normele Europene si publicarea in Monitorul Oficial al noului Normativ I 7, am venit in sprijinul membrilor nostri cat si a altor electricieni prin dezbateri si simpozioane de prezentare ale acestuia, la Editura AREL am tiparit acest normativ intr-o editie de lux ce se poate gasi la libraria online a AREL http://www.arel.ro/librarie.
Imagine

Tot la editura AREL http://www.arel.ro/ed au mai aparut:
Electroenergetica Manual pentru electricieni
Imagine

Instructiunea 010 Partea I Bransamente si alimentari electrice
Imagine

Am incheiat parteneriate cu companii de renume din domeniul electric si am introdus marca recomadata. ,,Recomandat de AREL” http://www.arel.ro/part. In acest fel electricienii membri AREL au avut acces direct la informatie cat si la preturi preferentiale pentru echipamente si aparate electrice. Am organizat prin transferul de competente de la parteneri catre specialisti AREL formatori profesionali, cursuri de competente profesionale.
Imagine

Organizam pe fiecare an concursul national ,,Electricianul anului” o rampa de lansare spre excelenta pentru concurentii castigatori ai trofeului. Concurs dotat de Asociatia Romana a Electricienilor si cu ajutorul partenerilor si sponsorilor cu premii substantiale.

Participam impreuna cu membrii si partenerii AREL pe fiecare an la targuri si expozitii de renume mentinand astfel la nivel de top informatia si noutatea in domeniul electric.

Tot in sprijinul electricienilor membrii ai Asociatiei Romane a Electricienilor am initiat un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!
Asociatia Romana a Electricienilor – AREL. In parteneriat cu Institutul de Cercetari Electrotehnice – ICPE si Amber Business Consulting Romania SRL, a lansat proiectului „NOI STANDARDE OCUPATIONALE PENTRU O ECONOMIE ORIENTATA SPRE O DEZVOLTARE DURABILA SI ECONOMISIREA RESURSELOR ENERGETICE – NEW S.O.L.A.R.” Proiectul OIPOSDRU/CPP158/DMI1.4/S/ID13989 este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1 ,, Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”,Domeniul major de interventie 1.4 ,,Calitate in formare profesionala continua”.
Imagine

Obiectivul general il reprezinta consolidarea capacitatii membrilor asociatiei profesionale din sectorul energetic, a personalului furnizorilor publici si privati de formare profesionala continua, a personalului din comisiile de specialitate si grupurile de lucru ale Autoritatii Nationale pentru Calificari si a specialistilor /expertilor implicati in evaluarea, asiguarea calitatii si autorizarea programelor de formare profesionala continua, de a participa la procesul de validare a calificarilor si de a creste gradul de implicare in asigurarea calitatii in procesul de formare continua. Din numarul total de 430 de persoane care vor fi implicate, 300 vor dobandi competente specifice in adoptarea si implementarea cu succes de instrumente si metodologii de asigurare a calitatii in formarea profesionala continua.
Proiectul urmareste elaborarea unui numar de 10 standarde ocupationale in sectorul energetic din Romania si a calificarilor asociate care vor fi introduse in Cadrul National al Calificarilor cu rezultat direct intr-o forta de munca calificata corelata cerintelor pietei muncii. Proiectul a demarat in data de 01.04.2014 si are o perioada de implementare de 18 luni si are o valoare totala 4.141.479,31 lei.
ImagineImagineImagine

Dupa cum vedeti in scurta prezentare suntem activi si ne implicam in formarea profesionala a electricienilor membrii sau nemembrii ai AREL. http://www.arel.ro/inscriere-in-arel/in ... -inscriere
Desi toti suntem intr-o piata concurentiala va invitam sa fiti alaturi, impreuna putem schimba lucrurile in bine, fiecare electrician trebuie sa fie constient ca doar printro implicare personala puternica se poate face aceasta. http://www.arel.ro/inscriere-in-arel/in ... rel-online
mr marinel
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 321
Membru din: Dum Aug 23, 2009 11:00 am
Localitate: Bucuresti Romania

Înapoi la Proiecte AREL

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Toate drepturile rezervate ASOCIATIA ROMANA A ELECTRICIENILOR. Copyrights 2017