PROBLEME ALE INSTALATIILOR ELECTRICE

Stiri, evenimente, actiuni organizate de AREL

PROBLEME ALE INSTALATIILOR ELECTRICE

Mesajde mr marinel » Lun Iul 24, 2017 10:14 am

Probleme ale instalațiilor electrice
Prorector UTCB profesor universitar dr. ing. Niculae Mira.jpg
Prorector UTCB profesor universitar dr. ing. Niculae Mira.jpg (146.94 KiB) Vizualizat de 1549 ori

În ședința de deschidere a GIS&CONTACTOR 2016, prof. universitar dr. ing Niculae Mira, prorector la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, a fost invitat să susțină un scurt discurs, în cadrul căruia a vorbit despre câteva probleme actuale ale instalațiilor electrice pentru clădiri.

Domnia sa a abordat tema riscului de incendiu în clădiri, una din cauze dacă nu chiar cea mai importantă fiind instalația electrică. Prof. Mira a atenționat că, deși se afirmă în mod uzual că scurt-circuitul este cauza majoră a incendiilor de natură electrică, adevărata problemă este cea a arcului electric care, în realitate, este prezent permanent în toate echipamentele care întrerup și conectează alimentarea de la rețea a consumatorilor de energie electrică.

Dacă în SUA această problemă, a protecției la arc electric, este tratată detaliat de o legislație specifică, în Europa, problema protecției instalațiilor la arc electric nu este încă abordată corespunzător. O altă problemă care ține oarecum și de proiectant dar și de beneficiarii unei clădiri este cea a puterii pentru care o instalație este dimensionată și care este în mod frecvent depășită de numeroasele aparate electrice care se conectează la instalație.

Depășirea pentru perioade mai lungi de timp a puterii maxime absorbite de consumatori poate produce o îmbătrânire rapidă a instalației (de exemplu, a izolației conductorilor electrici).

Verificarea periodică a funcționării instalațiilor, deși ea este prevăzută ca obligatorie în normele actuale, nu se efectuează în mod real.

Cu alte cuvinte, responsabilitatea bunei funcționări a unei instalații electrice aparține proiectantului, executantului dar și administratorului și celui care exploatează zi de zi o clădire.

https://www.electricianul.ro/gis-contractor-2016/
mr marinel
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 314
Membru din: Dum Aug 23, 2009 11:00 am
Localitate: Bucuresti Romania

Înapoi la Anunturi AREL

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Toate drepturile rezervate ASOCIATIA ROMANA A ELECTRICIENILOR. Copyrights 2017