REGULAMENTUL CONCURSULUI NATIONAL*ELECTRICIANUL ANULUI 2014*

Stiri, evenimente, actiuni organizate de AREL

REGULAMENTUL CONCURSULUI NATIONAL*ELECTRICIANUL ANULUI 2014*

Mesajde mr marinel » Mar Oct 14, 2014 6:32 pm

Regulamentul Concursului National *Electricianul Anului 2014 *
AREL Trofeul Electricianul anului..jpg
AREL Trofeul Electricianul anului..jpg (65.49 KiB) Vizualizat de 4052 ori

CAP. I. ORGANIZATORII CONCURSULUI
Art. 1. Organizatorul Concursului National "Electricianul Anului 2014" este Asociatia Romana a Electricienilor AREL, numita in continuare Organizator. Decizia de derulare a concursului conform regulilor din prezentul regulament, este obligatorie pentru toti participantii.

CAP. II. DURATA SI LOCUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI
Art. 2. Concursul se desfasoara in perioada: 15 octombrie - 21 noiembrie 2014.
Art. 3 Etapele eliminatorii și semifinala se vor desfasura în data de 18 octombrie 2014.
Art. 4.Etapa finala si festivitatea de premiere vor avea loc in cadrul expozitiei RENEXPO, in data de 21 noiembrie 2014.

CAP. III. DREPTUL DE PARTICIPARE
Art. 5. La acest concurs poate participa orice persoana fizica majora care are o calificare in domeniul electric si cetatenie romana. Castigatorul unui Trofeu, in anii anteriori, de "Electrician al Anului" nu mai poate concura la acest concurs. De asemenea la concurs nu pot participa membri ai Consiliului Director AREL.

CAP. IV. INSCRIEREA LA CONCURS
Art. 6. Înscrierile se vor desfasura la Standul Asociatiei Romane a Electricenilor , din cadrul Expo EnergiE Bucuresti – complex expozitional ROMEXPO , în perioada 15 – 18 octombrie (pâna la începerea etapei eliminatorii) în conformitate cu următoarea procedura.:
- Se vor prezenta la stand si vor solicita inscrierea in concurs urmand sa primeasca un talon format din doua componente detasabile , pe ambele fiind notat codul de concurs. Matca talonului conținând codul va rămâne la organizator iar cea de-a doua parte , pe care se vor înscrie datele de identificare ale concurentului , va ramâne la participant

CAP.V DESFĂȘURAREA CONCURSULUI
Art. 7 În data de 18 octombrie persoanele înscrise se vor prezenta in sala de concurs , care va fi comunicata în momentul înscrierii , având asupra lor talonul de înscriere și un act de identitate valabil.
Art. 8 Proba eliminatorie va consta dintr-un chestionar teoretic conținând 24 de întrebări a cărei tematică este aceiași ca la examenul de autorizare ANRE , la nivelul de grad II de autorizare. Durata de soluționare a chestionarului este de 50 de minute. Pe chestionar se va menționa codul de înscriere în concurs.
Art. 9 Este declarat promovat în etapa semifinală participantul (a) care a obținut un minim de 21 de rezultate considerate corecte de către comisia de evaluare.
Art. 10 Validarea participanților , respectiv înscrierea nominală în concurs , se va face prin validarea chestionarului , ce au un minim de 21 de soluții corecte , și predarea talonului completat , acesta fiind verificat pentru a fi în conformitate cu datele de identitate.
Art. 11 Etapa semifinală va consta dintr-un set de 3 întrebări extrase dintr-un numar de 33 de bilete și o întrebare din domeniul electric adresată din public.Întrebările de pe bilete vor fi câte una din electrotehnică , una din legislație , și una din norme tehnice (bibliografia va fi aceiași ca și la etapa eliminatorie ) și o întrebare din public din tematicile speciale ale concursului ”Electricianul Anului 2014” – siguranța în instalațiile electrice , sisteme de energie regenerabilă și eficență energetică. Comisia de evaluare poate să respingă întrebarea din public dacă aceasta nu se încadrează în tematică sau dacă este de un nivel ce excede tematica menționată mai sus.
Art. 12 Este declarat promovat în etapa finală , participantul care răspunde corect la toate cele 3 întrebări de pe biletul de concurs ca și la cea din public.
Art. 13 Numarul maxim de finalisti care vor promova in etapa finala este de 12 . În cazul în care numărul celor care promovează , în finală , este mai mare decît numărul maxim se va organiza o etapă de baraj în următoarele 14 zile , etapă ce va avea loc la sediul centrului de instruire al Asociatie Române a Electricenilor și va consta într-o probă practică de măsurători electrice , în conformitate cu Cap. VIII din I7/2011
Art. 14 Etapa finală se va desfăsura în data de 21 noiembrie 2014 și va consta în prezentarea unei lucrări realizate sau proiectate în anul 2014 din tematica : Siguranța instalațiilor electrice , surse regenerabile de energie sau eficență energetică.
Art. 15 Finaliști vor fi clasificați de către comisia de evaluare , de un juriu ad-hoc din public și din notele date concurenților între ei. Nota juriului va fi 33% din punctajul final , nota juriului din public va fi 33% din punctajul final , respectiv nota concurenților va avea aceiași pondere de 33%.
Art. 16 Punctajul concurenților va fi de la 12 puncte pentru locul 1 , până la 1 punct pentru locul 12. Dacă numărul concurenților va fi mai mic de 12 punctajul maxim va fi egal cu numărul concurenților din finală.

CAP. VI. DESCALIFICAREA CONCURENTILOR
Art. 17 In cazul in care oricare dintre concurenti lezeaza drepturile sau afecteaza imaginea Organizatorului, a Partenerilor, a Sponsorilor sau a altor concurenti, in orice fel, acesta poate fi eliminat din concurs.
Art. 18 Organizatoriul nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care lucrarile inscrise folosesc elemente de continut (texte, imagini, scheme etc.) care incalca drepturile de autor sau de securitate a datelor. Intreaga raspundere apartine celui care a inscris lucrarea.
Art. 19 Calcularea si anuntarea punctajului final se va realiza in cadrul evenimentului organizat de AREL in data de 21 noiembrie 2014, in prezenta concurentilor, a organizatorilor, a sponsorilor, a publicului si a reprezentantilor mass-media care participa la eveniment.
Art. 20 În caz de egalitate pentru a se putea efectua departajarea , doar pentru Trofeul Electricianul Anului , juriul final al concursului poate emite si alte norme de punctare si departajare a concurentilor.

CAP VIII. PREMIILE OFERITE
Art. 21. Organizatorul, cu sprijinul sponsorilor, ofera urmatoarele premii :
-Trofeul "Electricianul Anului 2014 " constând într-o autoutilitară cu echipament de lucru și pentru efectuarea de măsurători în instalțiile electrice de joasă tensiune
-Premiile 1, 2 si 3
Festivitatea de premiere va avea loc in data de 21 noiembrie 2014, in cadrul RENEXPO 2014 , desfasurat la Sala palatului din Bucuresti ăn perioada 19-21 noiembrie 2014.
Art. 22. În afara trofeului celelalte premii vor consta in diplome, trofee, echipamente din domeniul electric, scule, carti, aparate si alte obiecte de valoare oferite de sponsori si de organizatori, iar castigatorii vor beneficia si de promovare mediatica.
Art. 23. Atat juriul cat si organizatorii pot decide acordarea altor premii sau mentiuni speciale.
Art. 24. Organizatorul concursului nu este raspunzator de plata taxelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, acestea fiind in sarcina persoanelor castigatoare.
Art.25 Câștigătorul Trofeului Electricianul Anului va fi obligat să păstreze autoutilitară înscripționată cu însemnele organizatorului și a sponsorilor o durată de minim 1 an .

CAP. IX. LITIGII
Art. 26. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

CAP. X. DISPOZITII FINALE
Art. 27 Concursul va putea fi intrerupt sau modificat doar in caz de forta majora sau printr-o decizie a Organizatorului.
Art. 28. Regulamentul de participare/desfasurare este disponibil in mod gratuit oricarui solicitant .
Art. 29. Toate datele si documentele furnizate cu ocazia participarii la acest concurs pot fi folosite de Organizator in scopuri publicitare si informative. Participand la acest concurs sunteti de acord, ca in cazul castigarii unui premiu imaginea castigatorului si continutul lucrarii sa fie folosite in scopuri publicitare, sau pentru activitati viitoare de marketing. Castigatorii isi dau, de asemenea, acordul sa furnizeze date cum ar fi, dar fara a se limita la: nume, prenume, varsta, ocupatia, numar de telefon, adresa e-mail, orasul din care provin, etc. si a transmiterii acestora catre Organizator in scopul acordarii premiilor stabilite prin acest Regulament.
Art. 30. În conformitate cu legislatia în vigoare, Organizatorul este obligat sa faca publice numele câstigatorilor si câstigurile acordate în cadrul acestui concurs. Lista câstigatorilor va fi afisata pe site-ul http://www.arel.ro. Organizatorul se obliga sa respecte prevederile Legii nr. 677/ 2001, privind protectia datelor personale stocate pe durata concursului. Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor/câstigatorilor la prezentul concurs si sa le utilizeze conform prezentului Regulament si legislatiei în vigoare.
Art. 31. Prin simpla participare la concurs si trimiterea datelor personale la Organizator, participantii sunt de acord ca datele lor sa intre în baza de date a Organizatorului, sa fie prelucrate si folosite în viitor de Organizator exclusiv pentru a informa participantii cu privire la noi concursuri si informatii pe teme care privesc demersurile Organizatorului.
La cererea expresa, în scris, a participantilor, Organizatorul nu va mai folosi datele lor personale.
Participantii au, in conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (cu modificarile si completarile ulterioare), dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de opozitie, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, precum si dreptul de a se adresa justitiei.
Art. 32. Prin inscrierea la acest concurs se considera cunoscut si acceptat prezentul Regulament.
mr marinel
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 318
Membru din: Dum Aug 23, 2009 11:00 am
Localitate: Bucuresti Romania

Re: REGULAMENTUL CONCURSULUI NATIONAL*ELECTRICIANUL ANULUI 2014*

Mesajde mr marinel » Mar Oct 14, 2014 7:27 pm

CAP.V DESFĂȘURAREA CONCURSULUI

Art. 7 În data de 18 octombrie persoanele înscrise se vor prezenta in sala de concurs , care va fi comunicata în momentul înscrierii , având asupra lor talonul de înscriere și un act de identitate valabil.
Art. 8 Proba eliminatorie va consta dintr-un chestionar teoretic conținând 24 de întrebări a cărei tematică este aceiași ca la examenul de autorizare ANRE , la nivelul de grad II de autorizare. Durata de soluționare a chestionarului este de 50 de minute. Pe chestionar se va menționa codul de înscriere în concurs.
Art. 9 Este declarat promovat în etapa semifinală participantul (a) care a obținut un minim de 21 de rezultate considerate corecte de către comisia de evaluare.
Art. 10 Validarea participanților , respectiv înscrierea nominală în concurs , se va face prin validarea chestionarului , ce au un minim de 21 de soluții corecte , și predarea talonului completat , acesta fiind verificat pentru a fi în conformitate cu datele de identitate.
Art. 11 Etapa semifinală va consta dintr-un set de 3 întrebări extrase dintr-un numar de 33 de bilete și o întrebare din domeniul electric adresată din public.Întrebările de pe bilete vor fi câte una din electrotehnică , una din legislație , și una din norme tehnice (bibliografia va fi aceiași ca și la etapa eliminatorie ) și o întrebare din public din tematicile speciale ale concursului ”Electricianul Anului 2014” – siguranța în instalațiile electrice , sisteme de energie regenerabilă și eficență energetică. Comisia de evaluare poate să respingă întrebarea din public dacă aceasta nu se încadrează în tematică sau dacă este de un nivel ce excede tematica menționată mai sus.


http://www.anre.ro/ro/energie-electrica ... ectricieni
mr marinel
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 318
Membru din: Dum Aug 23, 2009 11:00 am
Localitate: Bucuresti Romania


Înapoi la Anunturi AREL

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

Toate drepturile rezervate ASOCIATIA ROMANA A ELECTRICIENILOR. Copyrights 2017